Părinţi şi copii. Bebelușul plânge des? Iată 7 moduri eficiente de liniștire!

Mother trying to calm her crying baby

Odată cu venirea pe lume a unui bebeluș adorabil ai simțit cele mai frumoase emoții. Chiar dacă sunt o mulțime de momente minunate alături de micuț, nu poți să spui că este și ușor.  Bebelușul poate să plângă mult, mai ales în primele luni de viață, chiar și atunci când este hrănit și schimbat. Uneori reușești să-l liniștești destul de repede, alteori ai impresia că nu te descurci și nu știi ce să mai faci… Totuși, soluții există.  Iată 7 moduri eficiente de liniștire a unui bebeluș care plânge!

* Plimbă-l în brațe.  Primul lucru pe care poți să-l faci pentru liniștirea bebelușului este să-l iei în brațe, să-l mângâi, să-i vorbești și să te plimbi cu el. Multe persoane consideră că această metodă  trebuie evitată pe cât posibil, pentru ca cel mic să nu fie răsfățat. Dar nu este cazul. Bebelușul are nevoie de  apropierea fizică de părinți, pentru o bună dezvoltare emoțională. Iar plimbarea în brațe s-a dovedit că este și mai eficientă decât simpla apropiere, pentru liniștire.

* Cântă-i sau pune muzică.  Muzica face minuni. Îi poți cânta cântece pe care le-a ascultat încă până la naştere, sau poți începe chiar acum să-i cânți. Va fi încântat să-ți audă vocea, chiar dacă nu ai neapărat un talent la muzică. Dar este binevenită și muzica de leagăn, sau muzica clasică de pe internet.

* Plimbă-l în cărucior, pe-afară.  Dacă în casă nu se liniștește, sunt mari șanse să se liniștească afară, la o plimbare în cărucior. Oricum trebuie ca bebelușul să aibă un program de ieșit în aer liber, dar dacă este nevoie, se poate suplimenta timpul.

* Plimbă-l cu mașina. Sunt multe cazuri în care plimbarea cu mașina reușește să liniștească și chiar să adoarmă un mic plângăcios. Așa că, se poate încerca. Dar nu uita să folosești scoica pentru mașină, pentru ca bebelușul să fie în siguranță.

* Fă-i o baie caldă. Baia de seară trebuie să devină o rutină. Pregătește apa caldă și tot ce este nevoie pentru baie și bucurați-vă de momentul special. După baie și masaj, copilașul doarme liniștit.

* Joacă-te cu bebelușul.  Un bebeluș poate să plângă și de plictiseală, el având nevoie de interacțiune. Joaca poate consta în  mângâieri, îmbrățișări, vorbe de alint, dar și manipularea unor jucării adecvate vârstei.

* Liniștește-te tu însăți. Bebelușul simte starea de spirit a mamei, așa că este important ca tu însăți să fii liniștită, să încerci să dormi de câte ori ai posibilitatea, eventual odată cu bebelușul și să optezi pentru o hrană sănătoasă.

Așadar, încearcă să fii atentă la semnalele bebelușului și răspunde corespunzător. Se găsesc metode de liniștire a bebelușului, important este să ai grijă atât de cel mic, cât și de tine. (Click!Pentru femei)

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий