Părinților li s-a înmânat distincția fiului-erou

27 2 F 8
Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, l-a decorat post-mortem pe mitraliorul Pavel Calancea, locuitor al satului Ostrița, cu Ordinul „Pentru curaj” de clasa a III-a. Distincția a fost înmânată părinților eroului căzut la datorie – Gheorghe și Lilia Calancea – de către locotenent-colonelul Mykola Dubei, șeful Secției cinci din orașul Herța a Centrului Teritorial de Completare și Sprijin Social din raionul Cernăuți, și Vasile Țurcan, primarul CT Ostrița. Ei le-au mulțumit părinților pentru educația care i-au dat fiului-erou.
Vă reamintim că Pavel Calancea s-a născut în satul Ostrița în 1999. După ce a absolvit clasa a 9-a, și-a găsit vocația în domeniul construcțiilor. El s-a înrolat voluntar în Forțele Armate ale Ucrainei la 27 februarie 2022. La 8 noiembrie 2022, în timp ce îndeplinea o misiune de luptă, Pavel Calancea și-a dat viața pentru independența Ucrainei.
O stradă din Ostrița poartă numele Eroului. Amintirea despre Pavel Calancea va rămâne pentru totdeauna în inimile consătenilor săi, iar numele său va fi înscris în istoria comunității.
27 2 F 9
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий