Pas periculos spre catastrofa politică

15 02 2022 INFO 9

Cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz, a declarat că recunoaşterea de către Rusia a „independenţei” raioanelor ocupate din regiunile Doneţk şi Lugansk va însemna oprirea procesului de negocieri în baza acordurilor de la Minsk. După cum scrie „Evropeiska pravda”, despre aceasta şeful guvernului german a spus la conferinţa de presă comună după negocierile cu Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, de la Moscova. „Dacă parlamentul rus într-adevăr a adoptat aşa ceva, aceasta înseamnă o încălcare a acordurilor de la Minsk, aceasta înseamnă că procesul s-a oprit. Aceasta ar fi o catastrofă politică. Numai dacă vom respecta acordurile de la Minsk şi vom reveni la ele, va fi posibil un pas înainte”, a accentuat Olaf Scholz.

Vladimir Putin a evitat un răspuns clar la întrebarea dacă el planifică să recunoască independenţa „republicilor” autoproclamate din Donbas.

„Evropeiska pravda” precizează că la 15 februarie Duma de Stat a Rusiei a votat şi a înaintat Preşedintelui adresarea cu rugămintea să recunoască „independenţa” raioanelor ocupate din regiunile Doneţk şi Lugansk. Ministerul de Externe al Ucrainei a declarat că acest pas va duce la ieşirea conştientă din acordurile de la Minsk.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий