Pentagonul a făcut o declarație după ce Rusia a acuzat SUA de lovitura asupra Sevastopolului

26 6 Ф 2 а

Pentagonul a declarat că Ucraina ia propriile decizii privind țintirea. Acest comentariu a venit după ce Kremlinul a acuzat direct Statele Unite de atacul asupra Crimeii, care, potrivit Rusiei, a fost efectuat cu ajutorul rachetelor americane ATACMS, precizează  Reuters. „Războiul din Ucraina a declanșat cea mai mare confruntare între Rusia și Occident de la criza rachetelor cubaneze din 1962, iar oficialii ruși au declarat:  conflictul intră în cea mai periculoasă fază de escaladare de până acum. Însă învinuirea directă a Statelor Unite pentru atacul asupra Crimeii, pe care Rusia a anexat-o în 2014 și pe care o consideră în prezent teritoriu rusesc, deși cea mai mare parte a lumii nu o recunoaște, este un pas imposibil de susținut”, se reamintește în declarație. Prin urmare, Ucraina își ia propriile decizii de țintire și își conduce propriile operațiuni militare, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, maiorul Charlie Dietz.

Reprezentantul Consiliului Național de Securitate al Casei Albe a declarat că orice pierdere de vieți civile este o tragedie.  „Aceasta include cu siguranță mii de ucraineni nevinovați care au fost uciși de trupele ruse de la începutul acestui război rusesc de agresiune”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Între timp, există dovezi că apărarea aeriană rusă a fost declanșată în Sevastopol în acest fel, deoarece pe plaja din Crimeea au fost găsite rămășițele unei rachete ghidate antiaeriene utilizate de forțele ruse, nu ATACMS sau Storm Shadow SCALP-G.  Prin urmare, este foarte posibil să fi fost vorba de o lovitură în întuneric a unei rachete care s-a autodistrus și a căzut pe capul rușilor care se odihneau acolo. De asemenea, Marina ucraineană a comentat loviturile asupra Sevastopolului și a menționat că Ucraina nu lovește obiecte civile sau locuri în care sunt adunați civili.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий