Pentru a învinge Ucraina are nevoie de suficiente arme

A Ukrainian soldier shows a victory sign atop a tank at the frontline near Bakhmut, Donetsk region, Ukraine, Saturday, June 17, 2023. (AP Photo/Libkos)

Președintele polonez, Andrzej Duda, consideră că, Ucraina nu poate schimba echilibrul în război cu cantitatea de armament aflată în prezent la dispoziția Forțelor Ucrainene.

În interviul acordat publicației „The Washington Post”,  Duda a precizat că, datorită livrărilor din partea partenerilor, Ucraina dispune acum de o capacitate militară mult mai modernă decât cea a Rusiei. Cu toate acestea, potrivit lui, acest lucru nu este suficient. „Întrebarea este diferită: Are Ucraina suficiente arme pentru a schimba echilibrul în război și a câștiga? Iar răspunsul este probabil că nu. Probabil că nu au suficiente arme. Și știm acest lucru din faptul că, în prezent, nu sunt în măsură să lanseze o contraofensivă foarte decisivă împotriva armatei ruse. Pe scurt, au nevoie de mai mult ajutor”, a declarat Președintele polonez, citat și de „Evropeiska pravda”.

Reamintim că Departamentul Apărării al Statelor Unite a înregistrat înaintarea Forțelor Armate Ucrainene în timpul contraofensivei, dar prezice că va fi o luptă dificilă și lungă.  Potrivit CNN, pe baza situației actuale de pe câmpul de luptă, oficialii occidentali încep să considere că este puțin probabil ca un succes major al forțelor de apărare ucrainene să schimbe serios situația.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий