Pentru Marea Britanie ar fi o mare onoare să găzduiască Conferința pentru Reconstruirea Ucrainei

19 11 2022 Ф 10

Marea Britanie speră că războiul barbar declanșat de Rusia se va încheia cu o pace justă, în care vor prevala dreptul internațional, respectul pentru suveranitatea Ucrainei, iar cei responsabili pentru crimele de război vor fi aduși în fața justiției. O astfel de declaraţie a făcut  Prim-ministrul britanic, Rishi Sunak, după negocierile cu Președintele Volodymyr Zelenski la Kiev, comunică Ukrinform.

Sunak a asigurat că pentru Marea Britanie ar fi o mare onoare să găzduiască Conferința pentru Reconstruirea Ucrainei la anul viitor. Șeful guvernului britanic a menționat că Ucraina plătește un preț uriaș în război, dar își eliberează teritoriile. În acest context, Prim-ministrul Marii Britanii a amintit că Moscova spusese că Herson este teritoriul său, dar recent a răsunat Imnul Ucrainei pe piaţa principală a oraşului. „Nici gloria, nici libertatea nu au murit încă pentru Ucraina”, a citat Sunak cuvintele imnului în ucraineană.

„Libertatea și gloria Ucrainei nu au dispărut și împreună cu dumneavoastră le vom asigura că așa să fie şi în viitor”, a accentuat Premierul Marii Britanii, încheindu-și discursul cu cuvintele „Glorie Ucrainei!”

„Libertatea Cuvântului”www.lyberti.com

 

Добавить комментарий