Pentru Ucraina protecția vieților umane este o prioritate

29 08 F 1

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, consideră că implicarea unei terțe țări în eliberarea civililor din captivitatea rusă va permite utilizarea „diplomației pendulării”. El a precizat că implicarea unui intermediar dintr-o țară terță care să poată folosi „diplomația pendulară” cu Rusia este foarte importantă, deoarece pentru Ucraina, protecția vieților umane este o prioritate, scrie Elmundo. „Problema ostaticilor civili este o mare suferință și de aceea încercăm în fiecare zi să eliberăm acești oameni, care sunt diferiți de prizonierii de război care pot fi schimbați”, a declarat Kuleba.

La 6 iulie Ucraina a returnat 45 de persoane din captivitate.  În plus, la  4 august au fost aduse acasă trupurile altor 44 de militari ucraineni căzuți la datorie.

La 22 august, Ucraina a inițiat crearea unor comisii medicale mixte cu participarea reprezentanților țărilor neutre. Această decizie va contribui la schimbul de prizonieri ucraineni și va permite părții ruse să-și returneze militarii.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий