Peste 2,4 milioane de ucraineni trăiesc în locuințe avariate sau distruse

12 01 2023 Ф 1

Potrivit datelor din toamna anului 2022, peste 2,4 milioane de ucraineni trăiesc în case avariate sau distruse. Viceprim-ministrul pentru Restaurarea Ucrainei, Oleksandr Kubrakov, a declarat acest lucru pe Facebook, transmite Ukrinform.

„Peste 2,4 milioane de ucraineni trăiesc în locuințe avariate sau distruse, potrivit situaţiei din toamna anului 2022. Peste 316.000 de ucraineni au depus deja cereri de despăgubire prin „Diia”.  Și aceasta nu este o listă completă a victimelor, ea este actualizată zilnic”, a menționat viceprim-ministrul. Potrivit lui Kubrakov, problema necesită o politică de stat clară. Unul dintre instrumentele de reglementare a problemei despăgubirilor pentru locuințele distruse poate fi proiectul de lege nr. 719 înaintat spre examinare către Rada Supremă. „Cetăţenii vor primi un algoritm clar şi precis de acţiuni pentru a primi compensaţii”, a adăugat ministrul.

După cum s-am comunicat, prejudiciul cauzat economiei ucrainene din cauza agresiunii Federației Ruse depășește 700 de miliarde de dolari.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий