Piloții ucraineni au început antrenamentele de zbor pe avioane de luptă F-16 în SUA

25 10 F 4

Acest lucru a fost anunțat de un reprezentant al Forțelor Aeriene americane, relatează RBK-Ucraina, citând-o pe corespondenta Lara Seligman de la Politico.

Miercuri, 25 octombrie, piloții ucraineni au început să zboare pe avioane F-16. Înainte de aceasta, ei s-au antrenat pe simulatoare de zbor care recreează complet cabina de pilotaj.

Antrenamentul din Arizona este efectuat la principalul centru de pregătire F-16 al Forțelor Aeriene. „Programul de pregătire va fi adaptat la cunoștințele și abilitățile de bază ale fiecărui pilot și se așteaptă să dureze câteva luni”, s-a precizat la Forţele Aeriene ale SUA.

Vom menţiona că Olanda și Danemarca au condus eforturile de instruire a piloților ucraineni pe F-16, precum și de furnizare a avioanelor de vânătoare Ucrainei pentru a contribui la contracararea superiorității aeriene a Rusiei. Norvegia și Belgia s-au angajat, de asemenea, să furnizeze F-16 Ucrainei, în timp ce alte 11 țări, inclusiv SUA, au declarat că vor ajuta la pregătirea piloților ucraineni pentru a pilota avioanele. După cum a declarat anterior Ministerul Apărării, Ucraina ar putea primi primele F-16 în cel mai devreme 6-7 luni. Cu toate acestea, Olanda și Danemarca au promis că vor livra primele avioane la începutul anului 2024.

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ucrainene, Iurii Ignat, a declarat că piloții ucraineni sunt în prezent în curs de pregătire pe F-16.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberi.com

Добавить комментарий