Piloții ucraineni vor fi instruiți de instructori britanici în România

21 10 F 1

La începutul anului 2024, militari britanici vor instrui piloţi ucraineni la bazele respective din România. Potrivit Ambasadorului Marii Britanii în România, Andrew Noble, acest lucru ar trebui să faciliteze aprofundarea cunoștințelor piloţilor ucraineni.  Se remarcă faptul că România a ajutat Ucraina și a oferit spațiu pentru instruire pentru „apărarea valorilor comune și a democrației”.

Andrew Noble a anunțat un acord între guvernul britanic, Ucraina și autoritățile române, astfel încât, în curând, cea mai mare parte a instruirii efectuate de instructori britanici pentru Forțele Armate Ucrainene va fi transferată în mai multe baze militare din România.

Ambasadorul nu a oferit detalii, dar și-a exprimat speranța că instruirea va începe în prima jumătate a anului 2024. El a explicat că decizia va permite ucrainenilor să se antreneze mult mai aproape de linia frontului cu Rusia și să revină mai repede pe câmpul de luptă.

Marea Britanie a sprijinit Ucraina de la începutul invaziei rusești la scară largă. În special, trupele ucrainene sunt antrenate în țară, iar instructorii britanici predau militarilor ucraineni medicina, deminarea și operațiunile amfibii.

Anterior, „Flota 2017” a scris că piloții ucraineni se vor afla printre primul val de cadeți care se vor antrena pe avioane de luptă F-16 americane la un centru special de pregătire din România. În următoarele săptămâni, între 12 și 18 avioane F-16 olandeze vor fi trimise la centrul de pregătire. Ucraina lucrează la pregătirea infrastructurii pentru avioanele de luptă F-16, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Iurii Ignat.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий