Polonia intenţionează să-şi consolideze cooperarea cu Ucraina în domeniul apărării

7275fbf7c47fc70c97eddfc3ae1b865a

Guvernul Poloniei pledează pentru consolidarea cooperării cu Ucraina în domeniul militar, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării de la Varşovia difuzat după o întâlnire la sediul NATO din Bruxelles între ministrul apărării Stepan Poltorak şi omologul său polonez Mariusz Błaszczak.

„Este îngrozitor atunci când o țară independentă este expusă agresiunii. Vom continua să ne consolidăm cooperarea și să ne întâlnim cât mai des posibil pentru rezolvarea tuturor problemelor”, a menționat ministrul polonez al apărării, citat de Biroul de presă al Guvernului.

Potrivit lui Mariusz Błaszczak, o Ucraină independentă și de succes este importantă pentru securitatea Europei în ansamblu. Totodată, ministrul a menționat că este necesară susţinerea Ucrainei în ceea ce priveşte asipraţia acesteia de a deveni membru al NATO. În cadrul întrevederii desfăşurate la sediul NATO din Bruxelles, cei doi miniştri au mai discutat despre proiectul de înfiinţare a unei unităţi militare comune între Lituania, Polonia și Ucraina.

Sursa: Rador

Добавить комментарий