Poroşenko: „Ucraina vrea să adere la UE până în anul 2025”

Ukrainian President Petro Poroshenko speaks during a news conference in Kiev, Ukraine February 28, 2018. REUTERS/Gleb Garanich

Ucraina intenționează să adere la Uniunea Europeană până în 2025. O declaraţie în acest sens a fost făcută de către șeful statului Petro Poroșenko, la o întâlnire recentă cu liderul sârb, Aleksandar Vučić.

Poroșenko a mai declarat că „Ucraina dorește sincer ca Serbia să adere la UE în 2025, după ce va depăși toate obstacolele”. „Vreau să subliniez că poporul ucrainean are acelaşi obiectiv” — a adăugat Poroșenko, potrivit Rador.

În martie, Poroșenko a afirmat că Ucraina ar putea adera la UE în câțiva ani şi și-a exprimat încrederea că țara sa va fi acceptată în blocul comunitar. Potrivit lui Poroșenko, în ultimii trei ani, Ucraina a înregistrat mari progrese, în special în lupta împotriva corupției și va continua să meargă pe acest drum, implementând reforme.

În plus, Petro Poroşenko şi-a propus modificarea Constituției Ucrainei, astfel încât aspiraţia ţării de a adera la NATO și la UE să fie trecută în Legea fundamentală.

Добавить комментарий