Premiera filmului „Pamfir” al regizorului ucrainean Dmytro Suholitki-Sobciuk a avut loc la Théâtre Croisette din Cannes

22 05 2022 Ф 1

Având în vedere că aceasta este o lucrare de debut, filmul devine candidat la Premiul „Golden Camera” „Camera de aur”, transmite Comitetul de Stat pentru Cinematografie al Ucrainei.

Protagonistul filmului este un bărbat îndesat, pe nume Pamfir, care odată a făcut comerț cu contrabandă, iar apoi, din cauza faptei neglijențe a fiului său, s-a confruntat din nou cu nevoia de a recurge la încălcarea legii.

Pregătirile pentru filmări au fost efectuate în perioada carantinei coronavirus – în decursul întregului an 2020. Începând din octombrie 2020, filmările au continuat până în primăvara următoare în regiunile Cernăuți (la Crăsnişoara Veche, CTU Crasna) și Ivano-Frankivsk. Lucrul asupra filmului a mai durat un an, a cărei ultimă etapă  s-a desfăşurat în condițiile războiului la scară largă între Rusia și Ucraina.

Deși intriga filmului „Pamfir” nu are nicio legătură cu războiul hibrid, ecourile acestuia se mai aud în casetă: în programele de radio și televiziune care se încadrează în dialogurile personajelor. Și, potrivit lui Dmytro Suholitki-Sobciuk, „mulțumită acestor ecouri, identificăm unitatea întregii societăți ucrainene, care are un vecin problematic în Est”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий