Premierul estonian a numit motivul pentru care Ucraina nu primește suficient sprijin

19 5 F 1

Ucraina nu primește suficient sprijin din partea partenerilor săi și a lumii. Și există o explicație pentru acest lucru,  a declarat Premierul estonian, Kaja Kallas, a relatat RBK-Ucraina citând ERR.

Kallas consideră că sprijinul suficient pentru Ucraina din partea lumii libere este împiedicat de frică. În timpul discuției, Premierul estonian a fost întrebat ce împiedică lumea liberă să sprijine suficient Ucraina. „Ceea ce ne împiedică să sprijinim Ucraina este frica. Țările au temeri diferite, fie că este vorba de frica nucleară, fie că este vorba de frica de escaladare, fie că este vorba de frica de migrație. Nu trebuie să cădem în capcana fricii, pentru că asta este exact ceea ce vrea Putin. Vrea să ne fie frică și să nu susținem Ucraina din cauza fricii”, a spus Callas. Ea a subliniat, de asemenea, că Ucraina ar trebui să fie sprijinită atât timp cât este necesar. „Vom acționa decisiv și nu vom permite adversarilor noștri să ne dicteze viitorul”, a adăugat Premierul.

Vă reamintim că ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a declarat că este recunoscător tuturor celor care ajută Ucraina, dar în același timp îi învinovățește pe toți cei care nu fac suficient.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com  

Добавить комментарий