Președintele american, Joe Biden, a declarat că NATO trebuie să fie unit

U.S. President Joe Biden, center, and Polish President Andrzej Duda walk past honour guard during a military welcome ceremony at the Presidential Palace in Warsaw, Poland, on Saturday, March 26, 2022. (AP Photo/Czarek Sokolowski)

Potrivit lui, președintele Rusiei, Vladimir Putin, planifica să despartă Alianța, „însă nu i s-a primit”, transmite Audiovizualul ucrainean.  Despre aceasta Biden a declarat la 26 martie, în timpul întâlnirii cu Președintele Poloniei, Andrzej Duda.  „NATO trebuie să fie absolut unit. Nu există diviziuni și divergenţe. Sunt încrezut că Putin spera să ne despartă, să separe flancul  de est de restul. Dar n-a reuşit», a spus Biden. „Acum 25 de ani, când am vorbit la Universitatea din Varșovia, după ce am depus eforturi pentru aderarea Poloniei la NATO, am început cu următoarele cuvinte: „pentru libertatea noastră și a voastră”. Am spus aceasta atunci, o spun şi acum. Cel mai importat lucru, care ne ţine alături, sunt valorile. Libertatea, libertatea de exprimare, activitatea transparentă, posibilitatea comunităţilor de-aşi spune cuvântul. Acum a sosit timpul ca oamenii din Europa de Vest să investească în securitatea continentului lor pentru secolul următor”, a relevat Președintele Statelor Unite. Biden a mai subliniat că Europa stabilă este foarte importantă pentru SUA.

Andrzej Duda, la rândul său, a accentuat că Polonia face totul pentru apărarea patriei sale, de aceea planifică să cheltuiască 3 la sută din PIB pentru apărare. „Ne-am dori pe viitor să cumpărăm tehnică militară de fabricaţie americană.  Am fi interesaţi în colaborarea în ce priveşte producerea în comun a elicopterelor Black Hawk», a mai spus Duda.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti

Добавить комментарий