Președintele american, Joe Biden, a semnat sâmbătă legea privind acordarea Ucrainei a unui pachet de sprijin în sumă de 40 miliarde dolari

21 05 2022 F 5

Despre aceasta a comunicat Casa Albă, ştirea fiind preluată de „Evropeiska pravda”.

Joe Biden efectuează o vizită în Coreea de Sud, astfel proiectul de lege a fost adus din Statele Unite aici pentru a fi semnat.  Proiectul de lege aprobat prevede asistență militară totală în sumă de 20 de miliarde dolari, peste 8 miliarde dolari drept ajutor economic general pentru Ucraina, circa 5 miliarde dolari sub formă ajutor alimentar global pentru a rezolva potențialele deficite de produse alimentare și mai mult de 1 miliard dolari pentru susţinerea refugiaților.

Potrivit  publicaţiei „The Washington Post”, acesta prevede, de asemenea, transmiterea Ucrainei a sistemelor moderne de apărare antiaeriană americane „Patriot”.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat la începutul acestei luni că finanțarea livrării rapide a armelor către Ucraina, folosită de Biden  în ultima vreme, va expiră în a treia săptămână a lunii mai, dacă nu vor fi eliberate noi fonduri. De aceea, semnarea rapidă a proiectului de lege este atât de urgentă.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий