Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe:  „Trebuie să rămânem uniți pentru Ucraina”

17 05 2022 Ф 3

Consiliul Județean Iași a donat regiunii Vinnyția și raionului Cernăuți  15 tone de produse de strictă necesitate. Ajutorul umanitar a fost oferit în baza acordurilor de cooperare existente între județul Iași și cele două unități administrative din Ucraina.

Transportul a fost asigurat de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Iași, cu două autospeciale. Lista produselor a fost stabilită pe baza cererilor primite din partea autorităților ucrainene și conține, între altele, saltele, saci de dormit, pături, prosoape, generatoare de curent electric, conserve, apă, truse de prim ajutor, scutece pentru copii, șervețele umede și alte produse de igienă personală.

Pentru achiziționarea ajutoarelor de urgență, plenul Consiliului Județean a aprobat alocarea sumei de 200.000 de lei din fondul de rezervă al Consiliului Județean. Transportul umanitar a inclus și bunuri în valoare de 30.000 de lei cumpărate de Sindicatul Salariaților din cadrul Consiliului Județean Iași, precum și produse oferite de angajații instituției neafiliați sindicatului, de Crucea Roșie Filiala Iași și de ieșenii care au făcut donații la cortul amplasat în parcarea Consiliului Județean.

„Suntem alături de poporul ucrainean greu încercat de război. Aceste resurse sunt esențiale pentru supraviețuirea refugiaților care au ajuns la Vinnyția și Cernăuți din zonele bombardate. Românii au fost extrem de generoși încă de la începutul acestui conflict, dar misiunea noastră nu s-a încheiat. Trebuie să rămânem uniți pentru Ucraina. Vecinii noștri au nevoie să fim în continuare vocali, să le susținem dreptul la independență și libertate și să-i sprijinim, în măsura posibilităților, cu alimente, apă și produse de strictă necesitate’’, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, scriu rețelele de socializare.

17 05 2022 Ф 4

17 05 2022 Ф 5

„Libertatea Cuvântului”  – www.lyberti.com

Добавить комментарий