Preşedintele german: „Ucraina va decide singură când trebuie să se aşeze la masa negocierilor”

4 07 2022 F 3

Însăși Ucraina trebuie să decidă când să se așeze la masa de negocieri cu Rusia, partenerii occidentali nu vor împinge Kievul. Această opinie a fost exprimată de Președintele federal al Germaniei,  Frank-Walter Steinmeier, relatează Ukrinform.

„Cum exact se va încheia războiul este o întrebare deschisă. Acum războiul se poartă pe câmpul de luptă, dar există perspective de negocieri. Ucraina va decide singură când trebuie să se aşeze la masa negocierilor”, a subliniat Președintele german. Însă Germania este pregătită să sprijine Ucraina pentru ca țara noastră să înceapă negocierile de pe o poziție puternică. „Trebuie să facem în aşa fel, ca Ucraina să aibă ce negocia, să o facem puternică înainte de începerea negocierilor. Nu vom împinge Ucraina. Este decizia ei când să meargă pe această cale”, a precizat Steinmeier.

Președintele german a susținut integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor din 1991, inclusiv pe teritoriile Donbas și Crimeea ocupate de Rusia. „Ucraina trebuie să restabilească suveranitatea, integritatea teritorială și independența pe întreg teritoriul său”, a adăugat el.

Într-un interviu, Steinmeier a mai spus că, prin declanșarea unui război la scară largă, președintele rus, Vladimir Putin, își distruge țara.

După cum a comunicat Ukrinform, Președintele Volodymyr Zelenski a discutat cu Președintele federal al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, despre mărirea ajutorului acordat Ucrainei în domeniul apărării.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий