Preşedintele Moldovei, Maia Sandu, a efectuat o vizită în Ucraina

31 03 2023 F 2

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a discutat cu Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, problema cooperării în vederea contracarării amenințărilor din partea Federației Ruse și a informat despre situația de pe front, transmite Ukrinform.

Volodymyr Zelenski a remarcat importanța solidarității Moldovei cu poporul Ucrainei în fața agresiunii ruse în desfășurare și a subliniat disponibilitatea de a face tot ce este necesar pentru făurirea unor relații strânse de prietenie între statele noastre. El a apreciat foarte mult semnalele părții moldovenești în sprijinul Ucrainei și vizita Președintelui Republicii Moldova în orașele care au avut de suferit cel mai mult din cauza  invadatorilor  ruși. Șeful statului ucrainean a informat-o pe Maia Sandu despre situația de pe front. Potrivit Oficiului Preşedintelui, liderii au făcut un schimb de opinii cu privire la necesitatea unor sancțiuni suplimentare împotriva Moscovei.

Zelenski și Sandu au discutat mai profund chestiunile actuale ale cooperării bilaterale. Totodată, Președintele Ucrainei a salutat progresul comun în dezvoltarea infrastructurii de transport, în special, legătura dintre regiunea Odesa și sudul Moldovei printr-un nou coridor feroviar cu control comun de frontieră și vamal. O atenție deosebită a fost acordată problemei creării tribunalului special pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei.

31 03 2023 F 4

Președinții Ucrainei și Moldovei au discutat și despre progresele și perspectivele celor două state pe calea integrării  europene.

În cadrul întrevederii, Zelenski a mulţumit  părții moldovenești pentru decizia adoptată de parlamentul național de a recunoaște Holodomorul din Ucraina drept act de genocid al poporului ucrainean.

31 03 2023 Ф 2

După cum s-a comunicat, vineri, la Bucia au avut loc evenimente cu ocazia împlinirii unui an de la eliberarea  orașului de sub invadatorii ruși. La eveniment au participat Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, precum și Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, Prim-ministrul Republicii Slovenia, Robert Golob, Prim-ministrul Republicii Croația, Andrej Plenković, Prim-ministrul Republicii Slovace, Eduard Heger.

31 03 2023 F 6

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий