Președintele Moldovei, Maia Sandu, consideră că țara sa ar trebui să devină membră a UE până la sfârșitul acestui deceniu

30 12 2022 F 7

După cum scrie NewsMaker, citat de publicaţia ucraineană „Evropeiska pravda”,  Maia Sandu a menționat că guvernul ar trebui să îndeplinească mai activ condițiile Bruxelles-ului pentru aderarea la UE. „Acum câteva săptămâni, am ținut o ședință a Comisiei pentru integrare europeană, dar guvernul trebuie să acționeze mai repede, aceasta este o prioritate. Integrarea europeană este un proiect al țării noastre, nu avem altă șansă și oportunitate de a ne asigura dezvoltarea liber și pașnică și, în același timp, de a ridica nivelul de trai al populației”, a subliniat ea.

Totodată, șeful statului a declarat că va asculta următorul raport al comisiei la începutul anului 2023. „Dar cred că sunt necesare mai multe eforturi din partea guvernului pentru a asigura îndeplinirea excelentă  și la timp a tuturor condițiilor înainte de sosirea comisiei de evaluare a UE în Moldova. Este foarte important pentru noi să începem să discutăm despre următoarea etapă – a negocierilor”, a spus Maia Sandu. „Cred că ar trebui să devenim membri ai UE până la sfârșitul acestui deceniu”, a accentuat Președintele Republicii Moldova.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий