Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, că este deschis să discute despre trimiterea sistemului de rachete Patriot în Ucraina

8 5 F 1 a

După o întâlnire cu Președintele american, Joe Biden, la Washington, Iohannis a declarat că a existat o discuție în ultimele săptămâni despre cine ar putea furniza Patriot Ucrainei, a relatat RBK-Ucraina cu referire la Reuters și AP.

„Președintele Biden a amintit despre aceasta … în timpul întâlnirii noastre, iar eu am spus că sunt deschis la discuții. Trebuie să o discut în Consiliul Suprem de Apărare a Țării pentru a vedea ce putem oferi și ce putem primi în schimb, pentru că este inacceptabil să lăsăm România fără apărare antiaeriană”, a accentuat Iohannis.

Președintele SUA, Joe Biden, l-a primit marți, la Casa Albă, pe Președintele României, Klaus Iohannis. Se spune că întâlnirea din Biroul Oval șine de marcarea a două decenii de apartenență a României la NATO. La începutul întâlnirii, Biden a accentuat că alianța a devenit mai puternică de la integrarea României. Biden a menționat că trupele române și americane au luptat și s-au antrenat cot la cot. Președintele SUA a lăudat România pentru că „a făcut un pas înainte” pentru a ajuta Ucraina să contracareze agresiunea rusă. „Statele Unite sunt gata să vă sprijine”, i-a spus Biden lui Johannis.

La rândul său, Iohannis i-a mulțumit lui Biden pentru primire și a numit alianța transatlantică „piatra de temelie a modului nostru de viață democratic”. El a spus că intenționează să facă progrese în ceea ce privește eliminarea vizelor pentru călătorii români în SUA, dar cel mai important subiect este „găsirea unei modalități de a restabili pacea” în Europa și de a garanta că dictatorul rus Vladimir Putin nu va învinge.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий