Președintele Volodymyr Zelenski îndeamnă comunitatea mondială  să lupte împotriva Rusiei acum, în loc să aștepte ca aceasta să folosească arme chimice, biologice sau nucleare

23 05 2022 F 6

Luând cuvântul la Forumul Economic Mondial de la Davos, şeful statului ucrainean a declarat: „Nu vă așteptați la împușcături fatale, nu vă așteptați la utilizarea de către Rusia a armelor chimice speciale, biologice, Doamne ferește, nucleare. Nu-i creaţi agresorului impresia că lumea nu va oferi suficientă rezistență. Apăraţi  imediat şi până la maximum  libertatea și ordinea normală, utilă tuturor, pașnică din lume”.  El a adăugat că acum țările, care susțin Ucraina, așteaptă cum se va termina acest război, cum va putea statul nostru să oprească forța brutală care a contestat tot ceea ce lumea prețuiește cu adevărat. Președintele a subliniat necesitatea întăririi sancțiunilor împotriva Federației Ruse. „Astfel încât Rusia și orice alt potențial agresor, care vrea să înceapă un război brutal împotriva unui vecin, să știe clar la ce duce aceasta”, a subliniat Volodymyr Zelenski, citat de Ukrinform.

După cum s-a comunicat, în perioada 22-26 mai, la Davos se desfăşoară Forumul Economic Mondial. Actuala este primă întâlnire offline din ultimii doi ani şi are drept temă „Punctul de cotitură în istorie: politici publice și strategii de afaceri”. Forumul va aborda probleme globale și va găsi soluții la provocările stringente, inclusiv la actuala pandemie de COVID-19, războiul din Ucraina, șocurile geo-economice și schimbările climatice.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий