Președintele Volodymyr Zelenski și omologul său român, Klaus Iohannis, au semnat Declarația privind susţinerea de către România a integrării euroatlantice a Ucrainei

1 06 F 7

Semnarea a avut loc în cadrul unei întâlniri la summit-ul Comunităţii Politice Europene, comunică canalul Telegram al Preşedintelui ucrainean. „Împreună cu Președintele României, Klaus Iohannis, au semnat Declarația privind sprijinul României a integrării euroatlantice a Ucrainei. Acesta este un pas important în ajunul summit-ului NATO din iulie de la Vilnius”, a subliniat Zelenski. El a mai menţionat că în timpul întâlnirii a discutat cu Iohannis și pașii suplimentari întreprinşi de România în vederea acordării de ajutor Ucrainei în lupta ei împotriva agresiunii ruse, precum şi în vederea  cooperării bilaterale. În special, a fost vorba despre întărirea politicii internaționale de sancțiuni și tragerea la răspundere a Rusiei pentru crimele de război comise pe teritoriul țării noastre, relevă Președintele Ucrainei. „A fost acordată o atenție specială implementării formulei de pace ca bază pentru asigurarea unei păci stabile și juste pe continent și restabilirea ordinii mondiale”, a spus Volodymyr Zelenski.

Liderul de la Kiev a mulțumit întregului popor român pentru solidaritatea cu Ucraina și aparte lui Klaus Iohannis pentru contribuția sa personală la susținerea și întărirea capacităților de apărare ucrainene.

Anterior, la o reuniune a Comunității Politice Europene, Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda,  a spus că, întrucât Alianța Nord-Atlantică nu poate accepta ca Ucraina să fie membru în condițiile războiului cu Rusia, Occidentul trebuie să găsească mecanisme care să ofere suficiente garanții de securitate pentru partea ucraineană.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий