Prin calitatea sa de lider în susţinerea Ucrainei, Marea Britanie va intra în istorie ca apărătoare a democrației și a Europei

10 04 2022 IN 1

Despre aceasta a declarat de Președintele Volodymyr Zelenski în mesajul său video, relatează Ukrinform. „Calitatea de lider a Marii Britanii în ce priveşte acordarea statului nostru a ajutorului necesar, în primul rând de apărare, precum și calitatea de lider în politica de sancțiuni, vor rămâne pentru totdeauna în istorie. În istoria apărării democrației, în istoria apărării Europei. Ucraina va fi mereu recunoscătoare pentru acest lucru atât lui Boris Johnson, cât și Marii Britanii”, a accentuat șeful statului ucrainean.

Volodymyr Zelenski a subliniat că actuala vizită în Ucraina a Premierului britanic, Boris Johnson, arată cât se poate de clar că nu există obstacole în calea libertății și a calităţii de lider. Președintele a spus că Johnson se numără printre cei care nu au ezitat nici un minut în ce priveşte susţinerea Ucrainei. El a mai amintit că sâmbătă șeful Guvernului britanic a sosit la Kiev cu un nou pachet de sprijin financiar și de apărare pentru Ucraina. În afară de aceasta, Zelenski și Johnson au discutat despre noile măsuri de sancțiuni necesare pentru a forța Rusia la pace.

După cum s-a comunicat, Premierul britanic Boris Johnson a vizitat Kievul sâmbătă, 9 aprilie. El a prezentat un nou pachet de asistență financiară și militară, incluzând, printre altele, 120 de vehicule blindate și noi sisteme de rachete antinavă. Marea Britanie a oferit, de asemenea, 394 de milioane de lire sterline pentru a asigura continuitatea serviciilor umanitare vitale pentru ucraineni.

Preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, şi Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, s-au plimbat prin centrul Kievului şi, pe neaşteptate, s-au ales cu cadouri. O meşteriţă din Harkiv le-a dăruit două statuete din ceramică – copii ale statuetei din fotografia cu ruinele localităţii Borodeanka, care, prin reţelele de socializare, a făcut ocolul lumii. Pe contul său de Facebook Volodymyr Zelenski a notat: „Am vizitat memorialul în cinstea Eroilor Sotnii Celeste. Din păcate, eroii noştri zilnic mor pe front în luptele cu ocupanţii ruşi, însă cu ajutorul prietenilor noştri credincioşi, cum este Marea Britanie, pe zi ce trece ne apropiem tot mai mult de victorie. Îi mulţumesc lui Boris Johnson pentru vizita sa şi susţinerea Ucrainei. Vom învinge, o altă cale pentru noi nu există!”.

10 02 2022 IN 2

10 03 2022 IN 3

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий