Proiectul Internațional „Cartografierea Ghetourilor Grodno – Cernăuți – Chişinău”

dscn1237-920x690
În perioada octombrie- decembrie 2020 se va desfășura proiectul Internațional digital „Cartografierea Ghetourilor: Grodno – Cernăuți – Chişinău”. 20 de studenți din Ucraina, Belarus și Moldova vor participa la mai multe lecții, prezentări, discuții și vor cunoaste împreună cu reprezentantii societății civile, cercetători, jurnaliști și experți IT despre ghetourile din țările lor, scrie diez.md, potrivit Libertatea Cuvântului.

Scopurile principale ale proiectului sunt măsurarea ghetourilor și a condițiilor de viață a populației evreiești în aceste trei orașe din 1941 până în 1944 prin metoda inovativă al studiului memoriei („măsurare digitală”) și deschiderea unor noi căi de acces la cultura memoriei. Pe parcursul proiectului, participanții vor învăța cum să creeze materiale jurnalistice; să lucreze cu diferite instrumente media și sa producă materiale audio și video, rapoarte și interviuri cu martorii Holocaustului.

Primul seminar online va avea loc între 9-11 octombrie în trei orașe: Grodno, Cernăuți, Chişinău. Proiectul reprezintă o bună posibilitate pentru tineri să studieze simultan, în afara limitelor hotarelor geografice, mai mult despre istoria celor trei ghetouri, să participe în schimbul internațional de informații cu colegii din Ucraina, Moldova, Belarus și Germania, să învețe a crea proiecte online și să le promoveze.

Rezultatele proiectului vor fi publicate pe o platformă digitală în câteva limbi și vor fi prezentate în școli și în alte instituții educaționale.

Добавить комментарий