Proteste la Chișinău

28 02 2023 F 4

Marți, 28 februarie, în Moldova, partidele pro-ruse au scos oamenii la proteste. La Chișinău s-a comunicat despre primele arestări, informează RBK-Ucraina cu referire la NewsMaker.

Se menționează că în capitala Moldovei are loc mitingul „Mișcarea pentru popor”, care include reprezentanți ai partidului „Șor” și Gheorghe Cavcaliuc de la PACE. Participanții la acțiune au încercat să pătrundă în clădirea guvernului. A avut loc o ciocnire între protestatari și poliție.

Protestul anterior al „Mișcării pentru popor” a avut loc pe 19 februarie. Participanții la acțiune au adoptat o rezoluție în care au cerut guvernului să plătească integral facturile populației pentru lunile de iarnă. Autoritățile au avut șapte zile la dispoziție. Secretarul de presă al guvernului, Daniel Vodă, a spus atunci că guvernul respectă dreptul cetăţenilor la proteste şi întruniri paşnice, dar nu va comenta acţiunea.

Pe 13 februarie, președintele Maja Sandu a anunțat că Rusia intenționează să atace clădirile guvernamentale și să schimbe guvernul din republică cu ajutorul protestelor partidului pro-rus „Șor” și cu implicarea persoanelor cu pregătire militară, precum și a cetățenilor din Rusia, Belarus, Serbia și Muntenegru.

„Planul de viitor al Rusiei include sabotaj care implică oameni cu pregătire militară, deghizați în civili, să efectueze acțiuni violente, atacuri asupra clădirilor statului și luarea de ostatici”, a spus Președintele.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий