Războiul din Ucraina este o problemă globală, nu regională

24 05 2022 F 1

De aceasta este convins Președintele american, Joe Biden. El a declarat acest lucru marți, la o întâlnire a grupului ţărilor Quad de la Tokyo, scrie „Evropeiska pravda” cu referire la Reuters.

„Aceasta este mai mult decât o problemă europeană. Este o problemă globală”, a spus Biden. Remarcând că Washingtonul, împreună cu partenerii săi apropiați, va insista asupra creării unei regiuni Indo-Pacifice  libere și deschise, Biden a subliniat că „atacul Rusiei asupra Ucrainei nu face decât să sporească importanța acestor obiective ale principiilor fundamentale ale ordinii internaționale, integrității teritoriale și suveranității”.

Joe Biden sa întâlnit cu alți lideri ai așa-numitului „cvartet” – Japonia, Australia și India – la Tokyo, în ultima zi a primei sale călătorii în Asia de la preluarea mandatului. Cu o zi înainte, Biden a mai declarat că Rusia trebuie să plătească un preț pe termen lung pentru barbaria sa din Ucraina, astfel va fi avertizată China de consecințele unei posibile agresiuni împotriva Taiwanului.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий