Războiul din Ucraina: victimele în rândurile civililor cresc

A grave is pictured in front of destroyed residential buildings in Mariupol on May 31, 2022, amid the ongoing military action in Ukraine. (Photo by STRINGER / AFP) (Photo by STRINGER/AFP via Getty Images)

Potrivit datelor din 24 aprilie, Oficiul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a înregistrat 23.015 victime civile de la începutul invadării la scară largă a Ucrainei de către Rusia, dintre care 8.574 de persoane au fost ucise și 14.441 – rănite. Despre aceasta a comunicat Serviciul de presă al Oficiului Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului.

Între 1 și 23 aprilie 2023, au fost confirmate 405 victime civile: 104 persoane au fost ucise și 301 persoane au fost rănite, cauza principală fiind utilizarea de arme și mine explozive.

Numărul real al victimelor este mult mai mare, deoarece informațiile din unele zone de lupte intense  încă n-au fost confirmate. Aceasta se referă, în special, la Mariupol (regiunea Donețk), Lysyciansk, Popasna și Severodonețk (regiunea Lugansk), unde se comunică despre numeroase victime civile.

La 22 aprilie, Procuratura Generală a raportat că cel puțin 470 de copii au fost uciși și alți 949 au fost răniți din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий