Reacţia SUA şi UE la atacul cu rachete al Rusiei asupra oraşului Vinnyţia

15 07 2022 F 2

Ambasadorul SUA în Ucraina, Bridget Brink, a declarat că Rusia a comis un alt atac îngrozitor și a ucis civili nevinovați în timp ce experții se întâlneau la o conferință privind tragerea ei la răspundere pentru crimele de război din Ucraina. Bridget Brink a scris pe Twitter:  „În timp ce experții internaționali se întâlnesc la Haga, la o conferință privind urmărirea penală pentru crime de război din Ucraina, Rusia efectuează încă un atac oribil, luând viețile unor civili nevinovați din Vinnyţia. Statele Unite vor fi alături de Ucraina până când Ucraina va învinge agresiunea brutală a Rusiei”.

După aceea, şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, și Comisarul pentru managementul crizelor,  Janez Lenarčič, au lansat o declarație comună. Ei asigură că cei vinovați de toate crimele de război din Ucraina vor fi pedepsiți. „Această atrocitate din Vinnyţia este cea mai recentă dintr-un lung șir de atacuri brutale împotriva civililor și a infrastructurii civile… Bucia, Mariupol, Kramatorsk, Kremenciuk, Sloviansk, Ceasiv Iar, Harkiv, Odesa și acum Vinnyția – forțele armate ruse și marionetele lor lasă o urmă sângeroasă în Ucraina. Mii de civili au fost deja uciși”, se arată în comunicat.

Până acum la locul atacurilor cu rachete rusești în centrul orașului Vinnyţia  au fost găsite cadavrele a 23 de morți. Potrivit poliției, un total pe lista dispăruților, ca urmare a atacurilor cu rachete asupra Vinnyţei, rămân 39 de persoane.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий