Recolta din anul curent îi bucură pe agricultorii bucovineni

8 10 2021 INFO 7

În regiunea Cernăuţi s-a obţinut o recoltă ce cereale timpurii de 255 mii tone, cu 113 la sută faţă de indicele din anul trecut, informează Direcţia pentru dezvoltarea agroindustrială a ARS Cernăuţi. Recolta medie la hectar este de circa 4,7 tone de cereale timpurii, cu 1,1 tone mai mult decât în 2020. Agricultorii bucovineni au recoltat 178,9 mii tone de grâu de toamnă şi de primăvară, 70,5 mii tone de orz, 1,7 mii tone de ovăs, 2,6 mii tone de secară şi 1,8 mii tone de leguminoase.  De asemenea, au obţinut 31 mii tone de rapiţă.

E  în toi recoltarea culturilor târzii. Anatolie Andriţchi, specialist care răspunde de sectorul agrar al CTU Noua Suliţă, a precizat pentru „Libertatea Cuvântului”:

–Recolta de porumb poate îmbunătăţi indicii din anul curent referitori la grupa de cereale. În Comunitatea Teritorial Unită Noua Suliţă această cultură ocupă circa 400 hectare. În schimb, e cu mult mai mare masivul de soia, care urmează să fie treierată de pe 4,5 mii hectare. În unele gospodării a început semănatul cerealierelor de toamnă. Este un oarecare risc, fiindcă în sol cantitatea de umezeală nu este suficientă. Sperăm că, până vor expira termenii optimi pentru semănatul de toamnă, va ploua.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий