Regatul Unit va continua să fie alături de Ucraina și să o susțină indiferent de rezultatele alegerilor din SUA

Britain's Defence Minister Grant Shapps arrives for a cabinet meeting at Downing Street in London, Tuesday, Sept. 5, 2023. It is the first Cabinet Meeting since before the Summer break. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Asemenea asigurări a dat ministrul britanic al Apărării, Grant Shapps, într-un interviu acordat pentru BBC. În cadrul emisiunii televizate de duminică, oficialul a comentat acțiunile Londrei în cazul în care candidatul republican va câștiga alegerile de anul viitor, iar Statele Unite vor decide să retragă în continuare sprijinul acordat Ucrainei. „Va trece ceva timp până când vom vedea ce se va întâmpla în alegerile primare republicane, dar vom continua să fim alături de prietenii noștri din Ucraina”, a declarat Shapps. El a opinat că americanii cred de fapt că este în interesul lor și al lumii să se asigure că Ucraina rămâne un stat democratic.  „Știm ce se întâmplă când permiți unui tiran să îți invadeze vecinul și apoi să continue să se deplaseze spre vest. Și trebuie să ne asigurăm că Putin nu poate invada un vecin democratic fără consecințe”, a adăugat Shapps, citat de Audiovizualul public ucrainean.  Potrivit lui, Marea Britanie continuă să furnizeze muniție Ucrainei și intenționează să antreneze piloți ucraineni pentru a pilota avioane de luptă F-16. Până la sfârșitul anului, 30.000 de militari ucraineni vor fi instruiți în Marea Britanie, a adăugat Shapps.

Potrivit CNN, care citează un sondaj propriu realizat în august, majoritatea americanilor se opun alocării de fonduri suplimentare Ucrainei; în rândul susținătorilor Partidului Republican, această cifră ajunge la 71 la sută.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий