Regele fotbalului, Pele, a plecat la cele veşnice…  

29 12 2022 F 7

În al 82-lea an al vieţii, în urma unei boli grave, a decedat vestitul fotbalist brazilian Pele, transmite Associated Press. Pele a fost spitalizat la finele lunii noiembrie din cauza unei infecţii respiratorii. Înainte de aceasta, în septembrie anul trecut, celebrul brazilian a primit un curs de tratament împotriva cancerului. În ultimul timp starea sănătăţii lui Pele s-a agravat, el suferind de insuficienţă cardiacă şi renală.

Pele (Edson Arantes do Nascimento) a evoluat pentru cluburile „Santos” (1956-1974) şi „New York Cosmos” (1975-1979). În componenţa naţionalei Braziliei a participat la 92 de meciuri, marcând 77 de goluri. El este unicul fotbalist în istorie, care în decursul carierei sale de jucător a devenit de trei ori campion mondial (1958, 1962, 1970).

Pele e cel mai bun sportiv al secolului XX după versiunea Comitetului Olimpic Internaţional, precum şi cel mai bun fotbalist al secolului trecut după versiunea mai multor organizaţii şi mass-media. În perioada 1995-1998 legendarul fotbalist a deţinut postul de ministru al sportului al Braziliei.

În vara acestui an Pele s-a adresat lui Putin să oprească invazia armată a Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий