Regiunea Cernăuți: 6 milioane de grivne alocate pentru finanțarea proiectelor culturale

1617864299_bcfd2d6b-642a-454e-b54b-7b0c2d289de4

Administrația Regională de Stat Cernăuți a alocat 6 milioane de grivne pentru proiecte culturale îndrăznețe și creative. Inițiativa a fost prezentată de șeful Administrației Regionale de stat Cernăuți, Serhii Osaciuk.

„Începem un format de interacțiune extrem de interesant cu comunitatea din regiunea Cernăuți, cu toți cei care visau să-și realizeze ideea artistică, dar nu au avut această ocazie. Suntem gata să sprijinim cu fonduri de la bugetul regional nu numai construcțiile, infrastructura socială, drumurile, educația și medicina, ci și dezvoltarea culturală. Banii pot fi obținuți de oricine este capabil să creeze un produs cultural bucovinean modern, unic și dinamic”, a spus Serhii Osaciuk, potrivit serviciului de presă al Administrației Regionale de Stat (Чернівецька обласна державна адміністрація).

Cererile de participare  urmează să fie înaintate până la data de 7 mai 2021. Înregistrarea se poate realiza online pe pagina Fundației Culturale Bucovinene https://www.facebook.com/bukcult.

Potrivit lui Serhii Osaciuk, câștigătorii vor fi desemnați de o comisie de concurs, formată din artiști, personalități creative, precum și din reprezentanți ai administrației și ai consiliului regional. Toate proiectele desemnate câștigătoare urmează să fie implementate până la sfârșitul anului curent.

Libertatea Cuvântului  (www.lyberti.com)

Добавить комментарий