Regiunea Cernăuţi este asigurată cu energie electrică în proporţie de 50 la sută

18 11 2022 Ф 1

Situaţia în sistemul energetic al Ucrainei este complicată. De aceea cetăţenii trebuie să economisească la maximum energia electrică, aceasta se referă şi la întreprinderi. În timpul conferinţei de presă, consacrată situaţiei create în domeniul energetic, şeful Administraţiei Militare Regionale Cernăuţi, Ruslan Zaparaniuk, i-a chemat pe locuitorii din ţinut să fie solidari şi să conştientizeze seriozitatea chestiunii date. Întreprinzătorilor li s-a cerut să reducă considerabil consumul de energie electrică, în caz contrar for fi aplicate sancţiuni de amendă.

În momentul de faţă oraşul Cernăuţi şi regiunea Cernăuţi sunt asigurate cu energie electrică în proporţie de 50 la sută. O bună parte din aceste resurse sunt folosite la obiectivele de infrastructură critică – instituţiile medicale şi comunale.

În timpul briefingului adjunctul şefului Societăţii pe acţiuni „Cernivţioblenergo”, Pavlo Svitailo,  a explicat că, din păcate, în momentul de faţă nu există posibilităţi ca în casele de locuit curentul electric să fie întrerupt pe o perioadă mai mică de 3-4 ore.

18 11 2022 Ф 2

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий