Remarcabil maestru al cuvântului artistic, devotat fiu al neamului său

26 10 2022 Ф 2 a

Colectivul pedagogic al Liceului nr. 6 „Alexandru cel Bun” cu limba română de predare din Cernăuți exprimă profunde condoleanțe profesoarei de română, Doina Colesnicov, și absolventului acestei instituții de învățământ, Dan Zegrea, în legătură cu încetarea din viață a soțului și tatălui,

Ilie Tudor Zegrea.

Poetul Ilie Tudor Zegrea a fost un bun prieten al Liceului nr. 6, el numărându-se printre intelectualii români cernăuțeni, care la începutul anilor 90 ai secolului trecut au optat pentru deschiderea unei școli românești în centrul orașului. Ilie Tudor Zegrea a avut o poziție activă și a apărat interesele școlilor românești din regiunea Cernăuți, învățământul în limba română. Ani la rând, în calitate de președinte al Societății Scriitorilor Români din Cernăuți, Ilie Tudor Zegrea a organizat desfășurarea la Liceul nr.6 a concursului regional al declamatorilor de poezie eminesciană din rândurile elevilor, iar ca jurnalist a oglindit cele mai însemnate evenimente culturale și literare de la această școală scumpă inimii sale  în emisiunile de la Audiovizualul regional.

Chipul luminos al acestui remarcabil maestru al cuvântului artistic, devotat fiu al neamului său va rămâne mereu în inimile pedagogilor și elevilor de la Liceul nr. 6 „Alexandru cel Bun” din Cernăuți. Să-l aibă Bunul Dumnezeu în dreapta Sa!

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberi.com

Добавить комментарий