Remedii naturiste.  Apă cu bicarbonat de sodiu: beneficii

000 Acum Apa_cu_bicarbonat_

Pentru a preveni alcalinizarea excesivă a organismului, care poate fi dăunătoare, este indicat să dizolvi doar o jumătate de linguriță de bicarbonat într-un pahar cu apă și să bei amestecul înainte de fiecare masă.  Bicarbonatul de sodiu trebuie consumat în cantități moderate și în doze mici. S-a dovedit că un consum regulat îmbunătățește funcțiile organismului, deoarece reglează nivelul de pH din corp, reducând aciditatea. Consumând apă cu bicarbonat de sodiu, îți protejezi organismul împotriva unui număr mare de boli.

Este un antiacid natural.  Proprietățile antiacide naturale ale bicarbonatului de sodiu reprezintă unul dintre motivele principale pentru care acesta este folosit de atât de mulți oameni. Consumul de apă cu bicarbonat de sodiu neutralizează acidul gastric, prevenind neplăcutele arsuri. Diluat într-un pahar cu apă, bicarbonatul de sodiu reduce inflamațiile intestinale, ameliorând indigestia.

Alcalinizează organismul.  Multe dintre alimentele consumate produc acid în organism, predispunându-ne la apariția diverselor boli.  Bicarbonatul de sodiu neutralizează aciditatea și are un efect alcalin, echilibrând nivelul de pH din corp și îmbunătățind starea de sănătate. Acidul din organism este asociat unui risc crescut de osteoporoză, artrită și chiar cancer.  Un ingredient atât de ieftin poate fi cea mai bună modalitate de a preveni aceste afecțiuni grave. Este recomandat să se consume zilnic, dar în cantități mici, deoarece poate alcaliniza organismul în exces, ceea ce, la rândul său, este un lucru dăunător.

Apă cu bicarbonat de sodiu ca soluție antiseptică.  Soluția de apă cu bicarbonat de sodiu are un ușor efect antiseptic, putând fi folosită pentru combaterea virusurilor și a bacteriilor care duc la îmbolnăvire. Prin urmare, gargara cu acest amestec, poate trata inflamațiile și durerile de gât.

Ameliorează infecțiile tractului urinar. Apa cu bicarbonat de sodiu poate acționa ca o barieră protectoare împotriva infecțiilor tractului urinar datorită abilității sale de a reduce nivelul de aciditate din urină.  Consumul acestui amestec, alături de apă simplă și suc de merișoare, reprezintă o modalitate excelentă de a preveni infecțiile urinare.

Tratează guta și alte probleme articulare. Nivelul ridicat de acid uric din urină și din sângele prezent în diverse țesuturi din corp poate provoca dureri și boli cronice, cum ar fi guta sau artrita. Mixtura de apă cu bicarbonat de sodiu echilibrează pH-ul sângelui. Ea poate fi folosită ca remediu pentru tratarea bolilor menționate mai sus.

Îmbunătățește performanțele fizice.  Acidul lactic eliberat în timpul activității fizice se poate acumula în mușchi și articulații, provocând febră și oboseală musculară. Pentru a împiedica aceste neplăceri să afecteze performanțele fizice, consumă bicarbonat de sodiu diluat în apă, întrucât acesta ajută să controlezi nivelul acidului lactic.

Ține sub control nivelul de colesterol.  Consumul de apă minerală cu bicarbonat de sodiu poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol, mai ales al celui numit LDL sau „colesterol rău”. Însă, având un conținut ridicat de sodiu, acesta nu este un remediu recomandat persoanelor cu hipertensiune arterială. Consumul său poate agrava problema.

Pentru a include soluția de apă cu bicarbonat de sodiu în dietă fără a te expune la alte riscuri, ține cont de următoarele indicații:

Doză generală.                 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu (3 g) la 1 pahar de apă (200 ml). (Doza de sănătate)

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий