Remedii naturiste care întăresc oasele

000 Remedii pentru oase

Buna funcţionare a organismului depinde într-o mare măsură de sănătatea oaselor. Acum vremea rece afectează rezistenţa lor. Durerile de articulaţii apar mai mult la schimbările de anotimp. Şi aceasta pentru că schimbările de timp acţionează asupra stimulilor durerii de la nivelul articulaţiilor. Tocmai de aceea, e nevoie de o cură bogată în calciu, vitamina D, Omega 3 şi în licopen, care să fortifice sistemul osos şi să refacă cartilajul articulaţiilor.

Sucul de roşii previne osteoporoza.  Pe lângă gustul bun pe care-l dau mâncărurilor, sucul  sau pasta de tomate sunt şi foarte sănătoase. Consumul zilnic de suc de roşii scade riscul instalării osteoporozei. Două pahare pe zi cu suc de roşii conţin 15 mg de licopen, suficient pentru fixarea calciului în oasele fragile şi pentru întărirea lor.

Preparare. Se spală roşiile, se taie şi se curăţă de partea verde. Se dau prin maşina de tocat bucăţile de legume şi se ataşează dispozitivul special pentru suc de roşii.  Dacă doriţi să rămână pentru iarnă,  se pune sucul la fiert cam o oră şi jumătate şi se adaugă  sare după gust.  Când spuma de deasupra începe să dispară, produsul este fiert şi se poate turna, fierbinte, în sticle.

Pulbere din coji de ouă şi miere. Vitamina D ajută la absorbţia calciului în oase. Se poate  lua din ouă şi din fructe uscate ca migdalele, fisticul şi seminţele de floarea-soarelui.

Preparare. Se folosesc coji de ouă, care se spală bine, se lasă la uscat, pe urmă se macină şi se amestecă  apoi cu miere.  Cantitatea de miere trebuie să fie egală cu praful rezultat din coji. Se  lasă amestecul la macerat şapte zile şi se ia câte o lingură dimineaţa, înainte de micul dejun.

Miezul de nucă fortifică oasele.  Nucile sunt benefice pentru sănătatea oaselor. Miezul de nucă se foloseşte fărâmiţat bine, altfel stomacul nu reuşeşte să-l digere. Nucile conţin acizi Omega 3, care contribuie la reţinerea calciului în oase.

Preparare.  Amesteci un pahar cu miez de nucă pisat cu stafide,caise uscate şi cu 300 g miere. Iei câte o lingură de trei ori pe zi,înainte de masă. La fel de bun este şi un amestec format din cantităţi egale de miez pisat,caşcaval ras şi stafide.

Mărarul, sursă de calciu.  Seminţele de mărar au cea mai mare concentraţie de calciu dintre toate alimentele.  O linguriţă cu seminţe conţine mai mult calciu decât o cană cu lapte. Tinctura de mărar înlătură durerea şi stimulează regenerarea ţesutului cartilaginos.

Preparare. Trei linguriţe de pulbere de mărar se pun în 100 ml de alcool de 50 grade. Se lasă la macerat nouă zile, după care se filtrează. Tratamentul durează 21 de zile. Se bea de trei ori pe zi, înainte de mese, câte o linguriţă dizolvată în 100 ml de apă. (Doza de sănătate)

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий