Replica lui Charles Michel dată lui Victor Orban referitor la perspectiva europeană a Ucrainei

European Council President Charles Michel speaks with the media as he arrives for an EU summit in Brussels, Thursday, Dec. 15, 2022. EU leaders meet for a one day summit on Thursday to discuss Ukraine and further measures to contain energy prices hikes in the European Union. (AP Photo/Virginia Mayo)

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a subliniat că UE și Ucraina se află deja într-o stare de „parteneriat strategic” de când a fost semnat Acordul de asociere. Politicianul a făcut această afirmație în cadrul unei conversații cu jurnaliștii în marja summit-ului COP28 de la Dubai, care a avut loc la 1 decembrie, relatează Reuters. „Avem un acord de asociere cu Ucraina, care oferă multe oportunități pentru o cooperare strânsă cu Ucraina”, a spus Michel.

Președintele Consiliului European a adăugat că în decembrie vor avea loc „dezbateri aprofundate cu 27 de colegi” pentru a evalua viitoarea decizie privind lansarea negocierilor de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. În acest fel, politicianul i-a răspuns Premierului ungar, Viktor Orban, care declarase anterior că UE ar trebui să semneze mai întâi un acord de parteneriat strategic cu Ucraina înainte de a începe negocierile de aderare.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий