Reprezentanții comunităților teritoriale din România, Ucraina și Moldova au discutat dezvoltarea sistemului de autoadministrare locală

23 1 Ф 6

Orașul românesc Cluj-Napoca a găzduit o întâlnire a reprezentanților asociațiilor de autoadministrare locală din Republica Moldova, România și Ucraina. Partea ucraineană a fost reprezentată de Asociația panucraineană a comunităților teritoriale unite. Regiunea Cernăuți a fost reprezentată de Maria Nicorici, primarul orașului Noua Suliță.

23 1 Ф 4

Participanții la întâlnire au discutat despre pașii comuni în implementarea reformei de descentralizare, perspectivele și problemele dezvoltării autonomiei locale în fiecare țară. De asemenea, au convenit să interacționeze și să coopereze pentru dezvoltarea și prosperitatea comunităților teritoriale pe care le reprezintă, au susținut abordări europene comune privind dezvoltarea sistemului de administrare locală și au discutat foaia de parcurs pentru aderarea municipalităților la Uniunea Europeană, scrie site-ul CT Noua Suliță.

23 1 Ф 5

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com  

Добавить комментарий