Reprezentanții elitelor ruse conștientizează: continuarea războiului la scară largă împotriva Ucrainei promite o înfrângere catastrofală

10 03 2023 F 8
Jurnalistul și sociologul rus Igor Yakovenko a declarat aceasta astăzi, 10 martie, la FREEDOM TV.
„Se știe că generalii au fost împotriva acestui război de la bun început. Nu spun că toți generalii, acolo sunt diferiți, dar Statul Major a fost împotrivă. Acest lucru este dovedit de discursurile foștilor reprezentanți ai Statului Major, precum generalul Ivașov și colonelul Hodarenok, care erau convinși că acest război este sinucigaș”, a declarat el. Potrivit lui Yakovenko, președintele Putin nu s-a interesat de opinia generalilor înainte de începerea acestei agresiuni la scară largă împotriva Ucrainei, deoarece armata rusă nu a fost niciodată un subiect.
„Li se ordonă să lupte, deci vor lupta, dar ei înțeleg foarte bine la ce duce aceasta”, a subliniat el. Yakovenko a adăugat că unii reprezentanți ai elitei ruse au înțeles imediat la ce va duce agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, au fugit din țară și astăzi încearcă să evite sancțiunile occidentale. Alții se gândesc ce să facă. „Iată un mic videoclip celebru numit „Capcana 22”, un indicator al modului în care unul dintre turnurile Kremlinului încearcă să iasă din această situație, este, de fapt, un apel la predare. Nu doar să se predea, ci să încerce să negocieze cu Ucraina pentru ca războiul să se termine și părțile să rămână în aceste granițe. Aceasta, desigur, este o neînțelegere ordinară a ceea ce este Ucraina. Este clar că Ucraina nu va accepta așa ceva, dar, totuși, acesta este un indicator a ceea ce se întâmplă pe coridoarele Kremlinului. Acolo, în general, oamenii înțeleg: continuarea războiului va duce la o înfrângere catastrofală”, a rezumat Igor Yakovenko.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий