Republica Moldova: Dodon o cheamă pe Sandu la dezbateri

Maia-Sandu-si-Igor-Dodon-1920x1020-

Președintele Igor Dodon a anunțat pe 3 noiembrie că este gata să se întâlnească în dezbateri preelectorale cu Maia Sandu. Șeful statului a menționat că planifică doar una sau două întâlniri înainte de al doilea tur de scrutin, notează Libertatea Cuvântului cu referire la Newsmaker.md.

„Sunt gata să discut unele subiecte în cadrul dezbaterilor cu doamna Sandu. Nu avem nevoie de întâlniri zilnice, una sau două vor fi suficiente. Avem despre ce vorbi, pregătiți-vă ”, a spus Dodon.

Menționăm că, tot pe 3 noiembrie, Dodon a anunțat că își începe campania electorală înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale și a chemat cetățenii să-l voteze. El a afirmat că contracandidatul său Maia Sandu nu va putea face față problemelor statului și doar el va putea asigura continuitatea reformelor și menține pacea în Moldova.

„Cuiva nu-i place de Dodon, pentru că a fost la putere timp de patru ani și a răsturnat regimul Plahotniuc. Cuiva nu-i place de Sandu, care a închis aproape 200 de școli. Alegerile vor trece, dar problemele vor rămâne, așa că gândiți-vă și evaluați corect perspectivele țării și ale candidaților ”, a mai spus Dodon.

Amintim că, în urma scrutinului din 1 noiembrie, candidata PAS la alegerile prezidențiale Maia Sandu s-a clasat pe primul loc, cu un scor de 36,16% dintre voturile alegătorilor. Președintele în exercițiu, Igor Dodon, care a luptat pentru al doilea mandat în funcția de șef al statului, a obținut cu circa 3% mai puțin – 32,6% dintre voturi. Cei doi se vor confrunta în turul II de scrutin, care se va desfășura peste două săptămâni.

De menționat că Președintele în exercițiu Igor Dodon susține că echipa sa deține probe foto și video care demonstrează că alegătorii din diaspora au fost aduși la secțiile de votare în mod organizat. În cadrul ediției din 3 noiembrie a emisiunii „Acces Direct” de la NTV Moldova, pretendentul la cel de-al doilea mandat de șef al statului a acuzat partenerii externi, inclusiv unele ambasade, de „standarde duble” în ceea ce privește votul din diaspora și votul alegătorilor din Transnistria.

Candidatul independent la funcția de președinte, susținut de Partidul Socialiștilor (PSRM), susține că echipa sa deține fotografii și înregistrări video care ar demonstra că alegătorii din unele țări din Uniunea Europeană ar fi fost aduși la secțiile de votare cu autobuzele.

„Mă deranjează și poziția unor parteneri externi, inclusiv a unor ambasade care au făcut declarații că, uite, recunosc la mod general, dar sunt întrebări cum că ar fi fost cumpărat votul, în special din Transnsnistria.  În baza unor declarații false din partea unor concurenți electorali și nu au observat blocarea drumurilor. Și asta înseamnă abordare dublă. Ceea ce fac ONG-iștii care sunt finanțați din extern și ceea ce fac patronii lor care îi finanțează din extern. Dar dacă noi vom arăta video și foto cum se aduc cu autobuzele la vot în Germania, Italia, ș.a.m.d., organizat, care va fi poziția lor? Nouă pur și simplu nu ne este convenabil acum să le arătăm, după turul I, dar dacă o să le arătăm? Și o să le arătăm cum masiv se aduc oameni la vot în țările membre UE. În Transnistria nu au fost aduși cu autobuzele, a venit fiecare cu mașina sa. Oare de la 100 de kilometri diaspora a venit pur și simplu așa, pe pandemie să voteze nu știu unde? Haideți să vedem unde sunt duble standarde”, a declarat Igor Dodon.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий