Republica Moldova: Primele rezultate ale alegerilor prezidențiale. Maia Sandu are 51,68%, iar Igor Dodon obține 48,32%

dodi

Maia Sandu este pe cale să devină noul președinte ales al Republicii Moldova. Cel puțin așa arată datele preliminare cu numărul de voturi înregistrate după procesarea a 85,02% din procesele verbale. Astfel, pentru lidera PAS, Maia Sandu, au votat 590.788 de cetățeni, ceea ce constituie 51,68%, transmite Știri.md.

Pentru candidatul independent, Igor Dodon, au votat 552.314 de cetățeni, echivalentul a 48,32% din alegători.

Știri.md amintește că, în turul doi de scrutin, alegerile se declară valabile indiferent de numărul alegătorilor care au participat la votare.

În cazul în care ambii candidați obțin același număr de voturi, se consideră ales candidatul care a întrunit mai multe voturi în primul tur de scrutin.

Pentru organizarea celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial numărul celor 2143 secții de votare a rămas același: 2004 pe teritoriul țării, incluzând 42 de secții pentru locuitorii din stânga Nistrului și 139 în afara Republicii Moldova.

Pentru turul II al alegerilor prezidențiale au fost tipărite peste 3,6 milioane buletine de vot, dintre care peste 671.000 au fost distribuite secțiilor de votare din afara țării.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий