Reuters: Artileria grea ucraineană este „un infern” pentru trupele rusești în apropiere de Bahmut

23 09 F 1

Printre armele care bagă frica în ocupanți se numără obuzierele americane de 155 mm.

Armele grele ucrainene, primite din Occident, provoacă pagube semnificative efectivelor inamice în luptele crâncene de la periferia orașului Bahmut, care a fost ocupat de Rusia în luna mai, relatează Reuters, citând comentarii ale comandanților ucraineni. După ce au eliberat satul cheie Klişciivka săptămâna trecută, trupele ucrainene au dat o înaltă apreciere obuzierelor de 155 mm ca fiind echipamente de bază, furnizate de SUA și aliații săi din NATO.

Potrivit comandantului unității, Oleksandr, forțele armate ucrainene „se bazează foarte mult» pe artileria grea, inclusiv pe tunul polonez Krab și pe obuzierul autopropulsat american M109. „Chiar și un singur sistem poate schimba complet situația. Atacul poate fi oprit de o singură astfel de armă. Important este să se ochească acolo unde trebuie. Ei (rușii) urăsc echipamentul nostru. Aceasta aflăm din interceptările noastre. Auzim că tirurile noastre sunt un infern pentru ei și se întreabă în permanență câte muniții ne-au mai rămas”, a declarat el.

Comandantul a precizat că Klişciivka, un sat situat pe înălțimi la sud de orașul distrus Bahmut, este unul dintre locurile de care se agață rușii. Drapelul ucrainean a fost arborat deasupra satului Klişciivka la 17 septembrie.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий