Revelion sângeros

2 01 2023 F 2

Un adolescent din regiunea Herson a nimerit de două ori sub bombardamentul cotropitorilor ruşi:  în ziua de 31 decembrie și în noaptea de 1 ianuarie. Medicii luptă pentru viața acestui copil, pe care rușii au încercat să-l omoare de două ori.

Pereți ruinați, mobilier distrus acoperit cu cărămizi și ciment, ferestre sparte… Așa arată acum, după bombardamentul nocturn, singurul spital pentru copii din regiunea Herson, unde micii pacienți primeau tratament non-stop. Unul dintre ei a fost Iaroslav, în vârstă de 13 ani, care a nimerit sub focul rusesc cu câteva ore înainte de Anul Nou. Potrivit șefului Administrației Militare Herson, Iaroslav Ianușevyci, la 31 decembrie, cu câteva ore înainte de Anul Nou, rușii au atacat localitatea Naddniprianske, în apropiere de Herson. „Fratele și sora, care se întorceau acasă în acel moment, au nimerit sub bombardament. Băiatul a fost dus la spital în stare gravă, unde medicii l-au scos, în adevăratul sens al cuvântului, din lumea cealaltă. Pe 1 ianuarie, în primele minute ale Anului Nou, armata rusă a lovit cu foc Spitalul Clinic Regional pentru Copii din Herson. În acel moment, Iaroslav, în vârstă de 13 ani, se afla în Secția de terapie intensivă. În salonul în care copilul zăcea în stare extrem de gravă, geamurile au fost sparte”, a notat pe Telegram Iaroslav Ianușevyci. Băiatul a fost evacuat la Mykolaiv, unde medicii luptă în prezent pentru viața lui.

„Din cauza sângeroasei „lumi rusești”, un copil care ar fi trebuit să se bucure de cadouri și de planuri frumoase în aceste sărbători, a întâlnit Anul Nou pe masa de operație sub focul inamicului. Ce le-a făcut  băiatul de 13 ani acestor inumani, că au încercat să-l omoare de două ori?”, se întreabă Iaroslav Ianușevyci, iar împreună cu el şi întreaga lume de bună credinţă.

„Libertatea Cuvântului” – www.liberti.com

Добавить комментарий