Rish Sunak: „Dacă le vom da ucrainenilor ajutorul militar necesar, ei își vor duce la bun sfârșit misiunea”

4 10 F 1
La conferința Partidului Conservator, Premierul britanic, Rishi Sunak, a cerut aliaților să furnizeze țării noastre toate armele necesare pentru ca „ucrainenii să-și poată duce la bun sfârșit misiunea”.
„Vreau să le spun următorul lucru aliaților noștri: dacă îi dăm Președintelui Zelenski instrumentele de care are nevoie, ucrainenii își vor finaliza munca”, a declarat Sunak.
El a mai precizat că Marea Britanie a fost cea care a luat inițiativa globală de a ajuta Ucraina. „Am fost prima țară care a trimis tancuri de luptă occidentale la Kiev. Acum, mai mult de zece țări ne-au urmat. Am fost prima țară care a trimis arme cu rază lungă de acțiune la Kiev. Apoi au urmat Franța și Statele Unite. Am fost prima țară care a acceptat să antreneze piloți ucraineni. Astăzi, mai mult de zece țări ne-au urmat”, a conchis Premierul britanic. Reamintim că fostul ministru britanic al Apărării, Ben Wallace, a recunoscut că, înainte de a demisiona, i-a cerut premierului Rishi Sunak să majoreze cheltuielile pentru ajutorul militar acordat Ucrainei cu încă 2,3 miliarde de lire sterline, adică 50% din fondurile deja alocate, scrie publicația ucraineană „Dzerkalo tyjnia”.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий