România contribuie la accelerarea exportului de cereale din Ucraina

8 07 2022 F 2

România a finalizat reparația unui tronson de cale ferată înainte de termen, ceea ce va accelera exportul de cereale din Ucraina, informează  RBK-Ucraina cu referire la postarea  pe Facebook a  ministrului Transporturilor din România, Sorin Grindeanu.

„În această dimineață a fost deschisă o cale ferată cu ecartament larg către portul Galați. Lucrările efectuate de CFR Infrastructure au început pe 6 iunie și s-au finalizat cu aproape o lună înainte de termen”, a menţionat ministrul. Potrivit lui, începând cu ziua de astăzi, trenurile, care trec din Ucraina prin Moldova, vor putea descărca cereale direct în portul Galați, fără a fi nevoie de reîncărcare la frontieră. Astfel, cerealele ucrainene vor fi livrate mai rapid în port, reîncărcate sau depozitate într-un buncăr cu o capacitate de 25.000 de tone.

RBK-Ucraina aminteşte că, din cauza blocadei rusești a Mării Negre, Ucraina nu poate exporta cereale prin porturile sale. Prin urmare, o parte este exportată cu trenul în România, de unde cerealele sunt deja expediate pe mare în alte țări.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий