România intenţionează să aibă la Harkiv un Consul Onorific

28 01 2022 INFO 5

La 27 ianuarie, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Ucraina, Cristian-Leon Ţurcanu, a avut la Harkiv o discuție în timp util și sinceră cu șeful Administrației Regionale de Stat, Oleh Syniehubov, despre actualele provocări de securitate la granița Ucrainei și situația epidemică, comunică pe contul său de Facebook Ambasada României în Ucraina.

De asemenea, Ambasadorul României a anunțat intenția de a crea un Consul Onorific  al României la Harkiv, care va contribui la eforturile comune pentru extinderea cooperării bilaterale, în special în domeniile economiei, comerțului, educației a doua cultură.

Ambasadorul României a reiterat sprijinul constant și ferm al României pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei.

Vizita ambasadorului român la Harkiv face parte din seria evenimentelor care marchează 30 de ani de relații bilaterale între România și Ucraina, dovedind încă o dată angajamentul României pentru adevăratul parteneriat şi prietenie, se subliniază în comunicat.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий