Rostopasca, planta care luptă cu hepatita şi cancerul

13

13Rostopasca (cistotelul) este recomandată ca remediu în peste 150 de afecţiuni, de la dermatoze banale, la temutul cancer sau la infecţiile virale, încă imposibil de tratat cu medicamentele actuale. Ea se utilizează cu rezultate excelente în tratarea hepatitelor cronice, a colicilor hepato-biliare, colecistitelor, dischineziei biliare, tusei spastice.

Această plantă este, înainte de toate, un stimulent al funcţiei hepatice şi un calmant al colicilor hepato-biliare. Este un leac destinat mai multor afecţiuni, iar tratamentul e uşor de urmat.

Rostopasca este o plantă cu multiple proprietăţi curative, recunoscută şi folosită pentru efectele sale vindecătoare încă din antichitate.

Modalităţi de utilizare

Ceaiul

Pentru afecţiunile hepatice se recomandă consumul a două-trei căni de ceai pe zi, timp de maximum o săptămână. Administrată sub această formă, are efect vasodilatator coronarian şi antispastic biliar, are acţiune sedativă şi antitumorală.

Tinctura

Se poate cumpăra din farmacii sau se poate prepara acasă, din plante uscate zdrobite şi puse la macerat cu alcool timp de 10 zile. Tinctura se poate folosi pentru tratarea afecţiunilor dermatologice precum negi, veruci, bătături, eczeme.

Sucul de rostopască

Se obţine din tijele de rostopască proaspăt culese sau păstrate maximum 24 de ore la frigider. După ce se rupe tija, se unge locul afectat cu suc. De reţinut că, pentru a fi eficient, tratamentul extern cu suc trebuie aplicat de mai multe ori pe acelaşi loc, la intervale de câteva minute. După ce sucul aplicat anterior se usucă, se mai aplică un strat. Planta proaspătă se poate folosi aplicată, în special frunzele, direct pe leziuni de la nivelul pielii.

Pulberea

Se obţine prin măcinarea cât mai fină a tulpinilor uscate de rostopască cu râşniţa electrică de cafea. Depozitarea pulberii se face în borcane de sticlă închise ermetic, în locuri întunecoase şi reci, pe o perioadă de maximum 3 săptămâni (deoarece principiile active se oxidează rapid). De regulă, se administrează de 3-4 ori pe zi câte un sfert de linguriţă (aproximativ 1 gr), pe stomacul gol.

Cataplasma cu rostopască

O mână de frunze mărunţite de rostopască se lasă timp de 1-2 ore să se înmoaie în apă caldă (40-50 grade C). Se aplică apoi pe locul afectat, acoperindu-se cu un tifon. Se lasă să acţioneze timp de 1 oră.

(Leacuri şi terapii)

Добавить комментарий