Rusia a inventat că SUA a decis să-l „înlocuiască” pe Zelenski: răspunsul Ministerului de Externe al Ucrainei

6 5 Ф 12

Rușii au inventat că Statele Unite ar fi în contact cu fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, cu primarul Kievului, Vitali Kliciko, cu șeful Oficiului prezidențial, Andrii Yermak, și cu fostul comandant-șef al Forțelor Armate, Valerii Zalujnyi, în legătură cu posibila înlocuire a lui Volodymyr Zelenski din funcția de președinte.

Propagandiștii ruși au venit cu un nou fals potrivit căruia Statele Unite caută o alternativă lui Volodymyr Zelenski în funcția de Președinte al Ucrainei. Pentru a fi „convingător”, această operațiune informațional-psihologică este răspândită cu referire la biroul de presă al Serviciului rus de informații externe.

„Americanii și-au intensificat eforturile pentru a găsi o alternativă  actualului Președinte ucrainean. Au fost stabilite contacte relevante cu liderul partidului Solidaritatea Europeană, Poroșenko, și cu primarul Kievului, Kliciko. Se lucrează în secret cu șeful Oficiului Președintelui Ucrainei, Yermak, cu fostul comandant-șef al forțelor armate, Zalujnyi, și cu fostul președinte al Radei Supreme, Razumkov”, asigură în mod absurd Serviciul de informații externe al Rusiei.

Într-un comentariu pentru NV, reprezentantul Serviciului ucrainean de Informații, Andrii Yusov, a remarcat că nu există nimic nou sau surprinzător în astfel de injecții de informații ostile din partea rușilor. În opinia sa, totul decurge conform planului de punere în aplicare a operațiunii, pe care rușii au numit-o «Maidan-3″. „Una dintre componentele acestei operațiuni este munca de delegitimare a autorităților ucrainene și a conducerii militare și politice. Și toate aceste acțiuni se înscriu în acest cadru», a explicat reprezentantul Serviciului de Informații al Ministerului Apărării al Ucrainei.  Yusov consideră că nu are rost să comentăm cu seriozitate astfel de rapoarte: „Nimeni nu este interesat în mod deosebit de absurditatea evidentă a acestor mesaje. Bineînțeles, nu există nimic în spatele lor”.

Reprezentantul Serviciului ucrainean de Informații consideră că astfel de declarații sunt destinate în primul rând publicului rus intern, „pentru că gurile vorbitoare ale Kremlinului, Skabieva, Peskov și alții, au nevoie de ceva cu care să se hrănească, pentru că le este greu să repete mereu aceleași lucruri, au nevoie de conținut nou”.

Kremlinul încearcă, de asemenea, să atragă alte persoane care susțin narațiunile ostile Rusiei pentru a construi teorii ale conspirației și o campanie de informare împotriva Ucrainei.

Reamintim că, în noiembrie 2023, toate forțele politice reprezentate în Rada Supremă au semnat un memorandum privind organizarea următoarelor alegeri doar după încheierea legii marțiale, transmite TSN.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий