Rusia e nevoită să economisească rachetele, compensându-le cu „arma-miracol”

19 05 2022 F 1

Rusia a lansat peste două mii de rachete pe teritoriul Ucrainei în timpul războiului la scară largă, iar acum țara-agresor trebuie să le economisească. Nedorind să recunoască eșecul pe fronturi și eșecul invaziei, Moscova încearcă să-și găsească „arma-miracol”. Despre aceasta a declarat Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, în adresarea sa, relatează RBC-Ucraina. „Astăzi unul dintre reprezentanții statului rus a declarat că ocupanții ar fi început să folosească sisteme de arme cu laser în Ucraina. Adică pentru a economisi rachete», a subliniat Președintele.

După cum a menţionat Zelenski, atrage atenţia faptul că invadatorii au fost nevoiţi să economisească rachete şi trebuiau să explice aceasta. „Adică cele peste 2 mii  de rachete pe care armata rusă le-a lansat asupra Ucrainei au fost baza stocului lor de rachete. Adică  au rămas doar rămășițele”, a spus el.

În afară de aceasta, toată lumea a văzut deja cum luptă Rusia în Ucraina: îi trimite în luptă pe recruți fără experiență, drept „carnea de tun”, jefuitori care văd pentru prima dată aparate electrocasnice normale într-o țară străină, veche armură sovietică fără protecție modernă,

foloseşte bombele cu fosfor interzise, cu care incendiază școlile și casele de locuit, și rachete, dintre care majoritatea au fost cheltuite de armata rusă pentru distrugerea infrastructurii absolut civile, fără niciun rezultat militar strategic. Volodymyr Zelenski a amintit că în aceste zile trupele Federației Ruse au efectuat astfel de atacuri cu rachete asupra oraşelor Mykolaiv şi Dnipro.

„Ei bine, în propaganda Germaniei naziste, a existat termenul „wunderwaffen” –  „armă-miracol”.  Cu cât devenea mai clar că ea nu are nici o şansă în război, cu atât mai des propaganda vorbea despre arma-miracol, care, chipurile, era atât de puternică, încât putea asigura o cotitură în război. Și acum vedem că în a treia lună a războiului la scară largă, Rusia încearcă să-și găsească  „wunderwaffen”-ul.  O armă cu laser. Toate acestea atestă eșecul complet al invaziei”, a declarat Volodymyr Zelenski. Totodată, Președintele a mai remarcat că acest lucru arată și că invadatorilor ruși le este frică să admită că la cel mai înalt nivel statal și militar din Rusia „s-au comis greșeli catastrofale”. „Așa că vor inventa şi alte „wunderwaffen”-uri, în timp ce Forțele Armate ale Ucrainei și toți apărătorii noștri vor elibera pas cu pas pământul nostru”, a conchis  şeful statului.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий